Stiže nova Akademija omladinskog preduzetništva

Da li znaš šta je Akademija omladinskog preduzetništva?

Akademija omladinskog preduzetništva (AOP) je projekat zasnovan na obučavanju mladih sa ciljem razvijanja preduzetničkih ideja u nerazvijenim opštinama (III i IV kategorije) sa teritorije Republike Srbije, a koji se realizuje pod pokroviteljstvom organizacije Asocijacija za afirmaciju kulture. 

A šta to u stvari znači?

Ideja je da deset timova učesnika, mladih od 18 do 30 godina, prolazi kroz tromesečni intenzivni program koji će im omogućiti da razviju svoju početničku preduzetničku ideju, od nje naprave biznis plan, pripreme poslovne predloge za njenu implementaciju i predstave je stručnom žiriju.

Timove najpre očekuje petodnevna stručna priprema i intenzivan program obuke. Predavači i mentori Akademije jesu profesionalci koji su tu da svojim prisustvom, zanimljivim radionicama i speed dating vežbama reše sve nedoumice timova u vezi sa njihovim biznis planom. 

Akademija se sastoji i od serija vebinara koji će učesnike bliže upoznati sa relevantnim preduzetničkim temama. Putem ovih onlajn predavanja, učesnici će steći nova znanja i veštine, a od deset timova biće odabrano najboljih pet, na osnovu njihovih biznis planova. Najbolji timovi biće pozvani na ceremoniju zatvaranja AOP-a.

Program je organizovan radi ostvarivanja dugoročnog uticaja, ohrabrivanjem mladih ljudi da postanu preduzetnici i davanjem korisnih saveta i smernica koje upotpunjuju njihove biznis ideje. 

Na završnoj konferenciji, mladi će imati priliku da upoznaju potencijalne partnere i investitore, čime se znatno povećavanja šansa za njihov uspeh na tržištu.

Asocijacija za afirmaciju kulture je organizacija civilnog društva nastala 2015. godine sa idejom da korišćenjem znanja, kontakata, ali pre svega entuzijazma osnivača pozitivno utiče na lokalnu zajednicu, na mlade i javnost u celini.

Pripreme za ovogodišnju Akademiju uveliko traju! Organizatori spremaju zanimljiva iznenađenja, tako da prati naš portal i budi među prvim prijavljenim učesnicima/ama!

Možeš ih pratiti na Facebook stranici Akademija omladinskog preduzetništva, istoimenoj instagram stranici ili sajtu.

Fotografije su preuzete odavde